Selecteer een pagina

Staat het maken van een online training al op jouw lijstje? Zo nee, dan is dat het eerste wat je moet doen! Hier zijn 16 redenen waarom jij een online cursus zou moeten aanbieden in 2021.

1. Het voegt waarde toe aan jouw merk, jouw expertise, autoriteit en geloofwaardigheid

Alleen al het hebben van een online training geeft meer gewicht aan jou als persoon. Potentiële klanten vertrouwen je eerder en helemaal als je een aanbod hebt van een paar tientjes zal het niet lang duren voordat je de eerste trainingen verkoopt.

Met die verkochte trainingen kun je weer aanbevelingen vragen. Wat weer zorgt voor meer betrouwbaarheid, autoriteit en geloofwaardigheid dat jij dé expert bent in jouw vakgebied.

Al die gave testimonials zorgen er ook gelijk voor dat jouw training nog meer wordt verkocht, enz. enz. Afin, je begrijpt het. Een online training is onmisbaar in jouw aanbod.

2. Het voegt diversiteit toe aan jouw aanbod en dus jouw inkomen

Veel coaches en trainers werken volledig offline. Workshops, in-company trainingen en trainingsdagen op locatie. Heel erg gaaf natuurlijk, maar toen kwam 2020. En corona. En een complete shutdown van alles wat we dachten dat normaal was. Geen afspraken meer op locatie en zoveel mogelijk thuiswerken. Voor veel trainers een hele overgang. Maar een aantal waren al online actief en konden dus snel schakelen.

Nu meer dan ooit is een online aanbod ONMISBAAR! Het volledig rekenen op 1 bron van inkomsten is onwijs gevoelig, zoals helaas heel veel mensen aan den lijve hebben ondervonden.

Voor veel ondernemers is het dan ook niet een mogelijkheid, maar de enige kans om op dit moment te overleven. Ook als – hopelijk heel erg snel! – we weer terug kunnen naar “normaal” is het goed om altijd verschillende bronnen van inkomsten te creëren. Zo ben je op de toekomst voorbereid en een stuk minder kwetsbaar.

3. Je hebt geen groot publiek nodig

Hartstikke gaaf natuurlijk als jij jouw training aan heel Nederland – of zelfs de hele wereld, want waarom niet? – kan laten zien. Maar nodig is het niet. Jij wilt juist die mensen bereiken die jou nodig hebben. Die staan te springen om de kennis die jij in huis hebt. Waar jij ze mee verder kunt helpen. Iets betekenisvol voor ze kan doen waar ze de rest van hun leven voordeel uithalen. Dat is de groep die jij wilt bereiken! Stel dat dit een groep is van 100 personen. Als dat een trouwe groep volgers is, die elk jaar bereid zijn €1000,- uit te geven voor jouw expertise, kom je al op een jaarinkomen van €100.000,- Niet verkeerd toch?

4. Je kunt er veel geld mee verdienen

Online trainingen worden op hoge waarde geschat. Je kunt daarom een aardig bedrag vragen voor je cursus, ook al is het de eerste training die je maakt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld e-boeken, die vaak gratis worden weggegeven. Data laat zien dat, als je al een e-maillijst hebt, gemiddeld ten minste 2% van jouw mailinglijst jouw training zullen kopen. Die heb je dan alvast in de pocket!

 

5. De techniek mag geen obstakel zijn

Je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is om je eigen training te maken. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er is online veel informatie te vinden, en veel kan worden geautomatiseerd. Als de techniek je afschrikt… Niet doen! Via v360support heb je al een online leeromgeving vanaf €779,-. Als jij vervolgens een training zou aanbieden voor €199 (de gemiddelde prijs voor een online training is $199), maak jij bij vier verkochte trainingen al winst! Plus, na zo’n investering kun jij een ongelimiteerd aantal trainingen publiceren. Voor een ongelimiteerd publiek. 

Daarnaast is jouw aanbod 24/7 beschikbaar, dag en nacht. En jaar in, jaar uit. Dat is dus een no-brainer!

 

6. Het bespaart kosten

In het voorbeeld hierboven noemen we al de kosten als jij de techniek uit handen zou geven: €779 voor jouw eigen online leeromgeving. Na het verkopen van een paar trainingen maak je al winst. Maar daar stopt het niet. De €779 is een eenmalige uitgave, naast een aantal jaarlijkse terugkomende kosten. Vergelijk dat dan eens met de kosten van een workshop of training op locatie. Die zijn vast (of worden alleen maar meer) en komen elke keer terug! Bij het verkopen van online trainingen heb je te maken met een aantal terugkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de hosting (die je sowieso al nodig hebt voor een website, dus dat kost je niks extra’s). En de licentie voor een leerprogramma (gratis als je een onderhoudsabonnement bij ons afneemt!), maar dat is het dan ook. En dan komen we gelijk bij ons volgende punt…

 

7. Het bespaart zeeën van tijd = nog meer winst

Het ontwikkelen van een online training doe je één keer. We zullen niet zeggen dat dit snel is geregeld, want uiteraard, afhankelijk van het onderwerp en de omvang, kunnen hier best wat uurtjes in gaan zitten. Veel inhoud heb je waarschijnlijk al van je workshops, dus dat scheelt alweer tijd.

Maar na het publiceren van de online training, kun jij achterover gaan leunen. Jouw website doet vanaf dat moment het werk voor jou. Je hoeft dus niet elke keer naar een locatie te rijden, steeds hetzelfde praatje te houden, en dagen kwijt zijn aan de voorbereiding. Nee, het is een éénmalige tijdsinvestering, die daarna zoveel tijd voor jou vrij maakt. En tijd is onbetaalbaar!

 

8. Zonder dat je het beseft heb je vaak al de basis van jouw training gereed

De kans is groot dat jij veel van de inhoud voor jouw online training zelfs al hebt. Je hebt misschien blogartikelen geschreven, je geeft een training op locatie. Al deze inhoud kun jij gebruiken als basis voor jouw online cursus. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is, waar nodig, verder de diepte in te gaan; video’s toevoegen, actiestappen toevoegen en een werkboek maken. 

De reden waarom mensen een online training aankopen is niet omdat ze deze informatie nergens anders kunnen vinden. Bijna alles is tegenwoordig immers te googlen. Maar voor kwaliteit en structuur, met een duidelijk stappenplan naar een gewenste uitkomst betalen mensen graag. Helemaal als ze dat veel onnodige surfuurtjes op het internet bespaart. 

 

9. Je kunt de inhoud weer hergebruiken

Ook al gaat er dan veel werk zitten in het schrijven van je online training, deze teksten hoef je niet alleen hiervoor te gebruiken. Je kunt blogartikelen rondom deze onderwerpen schrijven, wat weer organisch verkeer trekt. Zo verbeter je je Google score, werk je aan het verhogen van het organisch verkeer en krijg je gelijk meer klanten voor je online aanbod!

 

10. Jouw klanten wachten er op!

Misschien denk je wel, dat je niet genoeg “inhoud” hebt. Dat jouw verhaal niet goed genoeg is. Niet speciaal genoeg. Maar dat is onwijs zonde. Want jouw klanten wachten juist op jou! Er is een reden waarom ze met jou willen werken. Jouw kennis en expertise is het waard. Zij zitten met een probleem waar jij het antwoord op weet. Laat ze niet langer wachten en help ze!

 

11. Je kunt snel en relatief gemakkelijk een onderwerp testen en aanpassen.

Het belangrijkste van een online training is om het juiste onderwerp aan te snijden. Deze informatie heb je misschien al in huis. Als je blogartikelen schrijft, welke berichten worden het meest bekeken? Over welk onderwerp gaan deze? Welke social media posts die je maakt ontvangen de meeste respons? Vraag het aan je huidige e-maillijst en klantenbestand! Win deze informatie in en baseer daarop jouw eerste online training. Door alleen al het betrekken van jouw doelgroep bij jouw online training voelen ze zich meer betrokken en dan is de aankoop nog maar een kleine stap. 

 

12. Je kunt gemakkelijk je aanbod uitbreiden en zien waar jouw klant behoefte aan heeft

Na het maken van je eerste online training zul je veel waardevolle feedback ontvangen van je klanten. Wat weer meer inzicht geeft in waar jouw klant behoefte aan heeft. Hier kun je daarna heel gemakkelijk op inspringen met jouw tweede, derde, vierde training… Een kind kan de was doen!

 

13. Het is (bijna) een passieve inkomstenbron. 

Nou, niet helemaal natuurlijk. Je zult altijd interactie willen hebben met je klanten en er zijn altijd follow-ups en verbeteringen. Maar, zodra jouw online training live staat, is het daarna een automatisch treintje. De klant volgt in z’n eigen tijd de training en de stappen uit het werkboek. Via een ingerichte automation begeleid je de klant. Daar hoef jij helemaal niets meer voor te doen. En dat geeft jou weer tijd voor andere dingen in het leven.

 

14. Het is schaalbaar

Een workshop op locatie geven is natuurlijk super. Maar er zitten maar 365 dagen in het jaar. Er is een limiet aan hoeveel live workshops jij kunt geven. En dus een limiet op hoeveel jij op jaarbasis kunt verdienen. Maar een online training hoeft maar 1 keer te worden gemaakt. En daarna kan deze keer op keer worden verkocht. Er zit geen echte limiet op hoeveel trainingen je kunt verkopen – en dus hoeveel geld je hiermee kunt verdienen. Hoe meer trainingen je hebt, hoe meer je kunt vragen. En hoe meer studenten je hebt, hoe meer je verdient.

 

15. Als jij het niet doet, doet iemand anders het wel

Geloof ons, er zijn op dit moment, terwijl jij dit leest, mensen die snakken naar de online training die jij zou kunnen aanbieden. Maar, als jij het niet doet, dan is er uiteindelijk altijd iemand anders die wel de stap neemt en er voor gaat. En dan kiezen jouw klanten uiteindelijk voor die route – ook al is de informatie misschien niet eens zo sterk en krachtig als de jouwe.

Kortom, je doet je klanten tekort als je geen online training in je aanbod opneemt!

 

16. Het is een van de snelst groeiende markten en de potentie is ongelooflijk.

En tot slot misschien wel de belangrijkste reden. In 2020 is er iets gebeurd wat niemand had kunnen voorzien. Een pandemie die een halt toeriep tot persoonlijk contact en interactie. Ontzettend zwaar natuurlijk. Maar het heeft een onomkeerbaar effect gehad op thuiswerken en online leren. De marktwaarde van online educatie in 2024 wordt geschat op $247 biljoen. Ja, dat lees je goed. $247 BILJOEN. Online leren is de toekomst. Wacht dus niet langer en stap vandaag nog in!

 

Overtuigd, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Vul gratis het inschrijfformulier in en samen kijken we naar de beste mogelijkheden voor het starten van jouw eigen online leeromgeving.

Meld je gratis aan en ontvang onze kennis artikelen in de mail.

Aanmelden is gratis en afmelden is op elk moment mogelijk. Wij beloven je dat we vertrouwelijk met je gegevens omgaan en we hebben een hekel aan spam!

Wachtlijst DIY Training

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

WachtlijstJe eerste E-learning programma

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

Wachtlijst Learndash Expert

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

Pin It on Pinterest

[]