Selecteer een pagina

Yes! Je hebt je eigen online omgeving in de vorm van een eigen website, webshop of zelfs online leeromgeving. Deze heb je zelf met veel zweet en tranen gemaakt, of misschien heb je dit zelfs uitbesteedt aan een expert. Vol trots kijk je elke dag op je eigen website.

Maar dan valt het je op dat in de achterkant steeds meer rode uitroeptekens tevoorschijn komen. En wat betekent toch die rare melding dat er NU update v102.22 moet worden uitgevoerd. Anders werkt je website niet meer. Braaf klik je overal op en ga je aan de slag met updaten. 

Totdat… zwart scherm. Foutmeldingen. En je website, waar je zo trots op was en zo hard aan hebt gewerkt, is niet meer bereikbaar. HELLUP!??!

 

Het belang van updates

WordPress is het meest gebruikte content managementsysteem (CMS) ter wereld. 39% van alle websites draait op WordPress. Dit brengt veel voordelen met zich mee (er zijn constant verbeteringen, WordPress biedt ontelbare mogelijkheden), maar tegelijkertijd wordt het een interessant doelwit voor hackers. Het is daarom erg belangrijk om jouw website goed te onderhouden, om beveiligingsproblemen te voorkomen. WordPress bestaat uit verschillende onderdelen, zo draait je website op een thema en zal deze verschillende plug-ins hebben. Vergeet daarnaast de hosting niet. Al deze verschillende factoren samen moeten onderhouden worden. Het lijkt dus misschien simpel, maar dat is het niet.

 

Waar moet je op letten bij het updaten van jouw WordPress website?

Zo komen we bij de punten waar je op moet letten als je een WordPress website gaat updaten. Zoals eerder geschreven bestaat jouw WordPress omgeving uit verschillende aspecten. Het is belangrijk om al deze aspecten aandacht te geven. Bij het niet goed onderhouden van een van de aspecten zet je de deur al op een kier voor hackers en maak je het ze erg gemakkelijk om jouw website te hacken en deze vervolgens te misbruiken. Je website kan hierdoor flinke schade oplopen of zelfs compleet onbereikbaar worden. Ook kan op deze manier gevoelige informatie, zoals klantgegevens, gestolen worden. 

Een goede beveiliging van jouw website is dus cruciaal! Hoe zorg je hiervoor?

 • Maak gebruik van een beveiligde omgeving door middel van SSL/HTTPS;
 • Maak regelmatig back-ups;
 • Maak gebruik van een goede, betrouwbare hosting;
 • Update je website regelmatig (WordPress, thema en plug-ins);
 • Verwijder niet gebruikte thema’s;
 • Maak gebruik van beveiligingsplug-ins en processen, zoals bijvoorbeeld gelimiteerde Login mogelijkheid en reCAPTCHA.

 

Waarom het maken van een backup van je website zo belangrijk is 

Het is dus heel belangrijk om jouw WordPress website regelmatig bij te werken. Maar let op! Het bijwerken van plug-ins kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Alle plug-ins moeten met elkaar samenwerken, maar een update kan er soms voor zorgen dat een ander gedeelte van jouw website niet meer goed werkt. Of zelfs helemaal niet meer bereikbaar is. Zorg er daarom voor dat voordat je iets gaat updaten, je altijd eerst een veilige backup hebt gemaakt. En deze op een eigen locatie (iCloud, Google Drive of op je computer) opslaat. Op deze manier kun je een eventuele fout gemakkelijk herstellen en raak je geen informatie kwijt.

 

Het onderhouden van jouw online leeromgeving

Zit er een verschil tussen het onderhouden van jouw WordPress site en het onderhouden van een online leeromgeving? Dit hangt uiteraard af van de keuze die je hebt gemaakt voor jouw online leeromgeving. Op welk systeem draait dit? De meeste populaire online leeromgevingen, zoals Learndash, draaien in een WordPress omgeving. Hier zit dus geen onderscheid in qua onderhoud. Jouw online leeromgeving kun je zien als een extra plug-in en vereist dus wel extra onderhoud, maar dit werkt op dezelfde manier als de andere plug-ins.

 

Een overzicht van alle WordPress onderhoud taken

 • Controleren of de website online is
 • Mail controleren voor beveiligingsmeldingen
 • Controleren beveiliging
 • Website & database back-ups
 • WordPress/thema/plug-in regelmatig updaten
 • Verlenging hosting, domein en licenties (vaak jaarlijks)

 

WordPress website zelf onderhouden of uitbesteden?

Als je een beetje verstand hebt van techniek dan is het geen probleem om je eigen WordPress website te onderhouden. Met een beetje technische kennis en voldoende tijd, zul je zien dat je al een heel eind komt. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd en is het ook vaak iets, wat onderaan de stapel komt te liggen. En juist voor de beveiliging is het belangrijk dat het onderhoud regelmatig plaatsvindt. Wil jij je hierover geen zorgen maken?

Kies dan bij v360support voor een WordPress onderhoudsabonnement en jij hebt hier zelf geen omkijken meer naar. Dit kan al vanaf €29,- p.m. Wij zorgen dat jouw website veilig blijft. Meer weten? Kijk op WordPress onderhoud.

Meld je gratis aan en ontvang onze kennis artikelen in de mail.

Aanmelden is gratis en afmelden is op elk moment mogelijk. Wij beloven je dat we vertrouwelijk met je gegevens omgaan en we hebben een hekel aan spam!

Wachtlijst DIY Training

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

WachtlijstJe eerste E-learning programma

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

Wachtlijst Learndash Expert

Meld je nu aan voor de wachtlijst en ontvang een speciale vroege vogel korting t.w.v. 5%.

Yes! Je staat op de wachtlijst.

Pin It on Pinterest

[]